De auteur

Jan van der Plas (Katwijk, 7-9-1959) is Neerlandicus. Hij publiceert over muziek en de muziekindustrie OOR en Music Maker. De eerste editie van De Muzikantengids verscheen in 1995. Nieuwe, volledig herziene edities volgden in 1997, 2001, 2005, 2010 en 2017. Inmiddels zijn van het boek meer dan veertigduizend exemplaren verkocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de jaren negentig is hij eindredacteur van drie edities van de Popencyclopedie. In 2003 maakt hij de televisieserie Nederpop Met Hart En Ziel (Teleac NOT), en het boek 50 Jaar Nederpop.. In 2009 wordt Jan van der Plas onderscheiden met de Pop Media Prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast is hij nauw betrokken bij de opzet van de Rockacademiecademie en ontwikkelt hij het vak ondernemen voor het Conservatorium Haarlem. Lange tijd is hij programma-adviseur en director bij Vrienden van Amstel. Op dit moment is hij voorzitter van de Popcoalitie, het overkoepelend overleg van de brancheorganisaties in de popmuziek.

 

 

 

 

 Voor alles is Jan van der Plas muzikant. In de jaren tachtig is hij gitarist en zanger

 van de Les Zazous, een band die veelvuldig optreedde Nederpopcircuit.

 en die vier albums en een single maakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 2000 maakt Jan van der Plas samen met zijn vrouw Didi Dubbeldade naam m  Company Company de zeer succesvolle kinderpopact

Minidisco. Bekende liedjes zijn o.a. De Wekker, Tsjoe Tsjoe Wa, Klap Klap Stap Stap, Ik Ben Ik, Ziek en Dans Met Tante Rita.

De Muzikantengids

Jan van der Plas

info@muzikantengids.nl

 

Designed by Django van der Plas