Updates

De 7e editie van De Muzikantengids is verschenen op 1 september 2021. Uiteraard veranderen er af en toe zaken. Als dat zo is, vind je hier een update.

 
Hoofdstuk 9 De studio

Op pagina 103 zit een foutje in de voorbeeldbegroting voor een albumproductie. Het BTW-percentage voor de sessiemuzikanten is niet 6 maar 9 procent. Hierdoor komt de totaalbegroting iets hoger uit: 12.638 euro.

 

Hoofdstuk 14. De boekingen

Het aangekondigde Nationaal Podiumplan (pagina 166) is inmiddels officieel gepresenteerd en gestart. Enkele bedragen zijn nog aangepast. 

Het Nationaal Podiumplan beoogt meer optredens  op kleine podia te laten plaatsvinden, waarbij een redelijke gage wordt betaald. Voorwaarde is dat het podium zelf minimaal 135 euro gage per optredend muzikant ter beschikking stelt. Het Nationaal Podiumplan vult deze gage aan tot het bedrag 270 euro per show. De regeling is bedoeld voor professionelemuzikanten en bands die geen structurele of projectsubsidie hebben en voor optredens op podia die buiten de kernpodia-regeling van het Fonds Podiumkunsten vallen. Muzikanten of bands kunnen maximaal 20 x per jaar gebruik maken van de regeling.  Om ervoor in aanmerking te komen, moet je als muzikant én als gezelschap staan ingeschreven bij het Nationaal Podiumplan. Ook het podium moet zijn ingeschreven. Aanmelden kan hier. De lijst met popzalen die meedoen aan de regeling vind je hier. Voor meer informatie kijk op www.nationaalpodiumplan.nl. 

 

Hoofdstuk 17. Naburige rechten

De duur van het naburig recht is onlangs verlengd van 50 naar 70 jaar na opname.

 

Adressenlijst

MEDIA

OOR

Postbus 2203

1500 GE. Zaandam

Redactie@oor.nl

http://www.oor.nl

PERS EN PUBLICITEIT

Marlies Waters

Zomerhofstraat 75

Rotterdam, 3032 CK

marlies@marlieswaters.com

http://www.marlieswaters.com

Kom je in het boek iets tegen dat niet (meer) klopt? Meld het aan  jan@minidisco.nl. Dan volgt hier een update. Alvast bedankt!

Bestel de Muzikantengids hier